logo02

GERBIL.DK

Farvevarianter

I England har næsten alle farvevarianter fået et navn og alle i England kalder dem sådan, men i Danmark har ingen besluttet sig til nogle bestemt navne - endnu.
Jeg har derfor kaldt farverne hvad jeg synes de skal hedde, men det er ikke nødvendigvis det rigtige.
Jeg ved f.eks. at mange kalder ’argente golden’ for kanel og det er lige så rigtigt som mit ’gylden’. Det skal også lige siges at alle farvevarianter ikke er med,
for det første er nogle stadig ukendte og for det andet findes der farvevarianter som ville fylde helt unødigt i skemaet.

I mange andre lister og skemaer finder man navne som ’colourpoint’ og ’light colourpoint’. ’Colourpoint’ står for at der i den pågældende ørkenrotte har to cb’er.
’Light colourpoint’ står for at ørkenrotten har et cb og et ch. F.eks. ville en ørkenrotte med genkoden (aa cbcb E- gg P-) altså hedde ’colourpoint slate’,
og en ørkenrotte med genkoden (A- cbch E- G- P-) hedde ’light colourpoint agouti’.

Som man kan se har jeg i de to genkoder ovenfor ikke skrevet generne D og sp med.
Det er fordi man normalt kun skriver D med i genkoden når den er i sin recessive form og sp med når den er i sin dominante. Det er derfor at sp slet ikke er med i skemaet, og D er kun med fordi farven ’blue’ har D i recessiv form. Alle andre farver med to recessive d’er har ikke sit eget navn, de får bare betegnelsen ’diluted’.
Et dominant Sp giver betegnelsen ’spotted’. F.eks. en ørkenrotte med genkoden (aa C- dd ee G- P-)
vil altså hedde ’diluted nutmeg’, og en med genkoden (A- C- ee G- pp Spsp) ’spotted yellow fox’

Man tør ikke spørge sig selv om hvad en ørkenrotte med genkoden (A- cbch dd ee G pp Spsp) hedder (måske ’diluted light colourpoint spotted yellow fox’!?).

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player